学部・大学院区分学部
科目区分基礎セミナー
First Year Seminar
科目名 【日本語】基礎セミナーB
科目名 【英語】First Year Seminar B
主担当教員 【日本語】岩崎 雄吾
IWASAKI Yugo
主担当教員 【英語】IWASAKI Yugo
単位数2
開講期・開講時間帯Ⅱ 木曜日 5時限
II Thu 5


本授業の目的およびねらい
本授業科目は,初年次生を大学教育へ導入し,自立した学習能力を身につけるとともに,文・理に共通した基礎的学力や技能を養うために,多面的な知的トレーニングによって,コモンベーシックとしての読み,書き,話す能力のかん養を図るとともに,真理探究の方法と面白さを学ぶことが目的である。
セミナーのテーマは「キッチンバイオケミストリー」で、そののねらいは、身の回りの食品加工に関する技術や原理を実感し、理解することである。
教科書・テキスト
特になし
注意事項
個々の学生の専門性は問わない。好奇心旺盛な学生を歓迎する。
本授業に関する参照Webページ
担当教員からのメッセージ
This course is designed to develop students' capabilities in the basic disciplines of reading, writing, and speaking through wide-ranging intellectual training and to help students learn both how to pursue truth and how interesting such an activity can be.
 The main topic of this seminar is "Kitchen Biochemistry". The objectives of this course are to understand various technologies underlying food production in our daily life.