学部・大学院区分 | | 理学部 | | 時間割コード | | 0682250 | | 科目区分 | | 専門科目 Specialized Courses | | 科目名 【日本語】 | | 微生物学 | | 科目名 【英語】 | | Microbiology | | コースナンバリングコード | | | | 担当教員 【日本語】 | | 小林 哲夫 ○
木村 眞 | | 担当教員 【英語】 | | KOBAYASHI Tetsuo ○
KIMURA Makoto | | 単位数 | | 2 | | 開講期・開講時間帯 | | 春 火曜日 2時限 Spring Tue 2 | | 授業形態 | | 講義 Lecture | | 学科・専攻 | | | | 必修・選択 | | | |
授業の目的 【日本語】 | | This course aims to help students to understand diversity of the microbial world in view of phylogeny, habitats, and metabolism. Starting with basic knowledge on Microbiology including molecular biological and genetic aspects, the main focus will be put on metabolic diversity, which is followed by brief introduction to Applied Microbiology. |
| | 授業の目的 【英語】 | | | | 到達目標 【日本語】 | | | | 到達目標 【英語】 | | | | 授業の内容や構成 | | 1. Basic principles of Microbiology
2. Metabolism and Growth
3. Bacterial and Archaeal Molecular Biology
4. Genetics of Bacteria and Archaea
5. Metabolic diversity and Commercial Biocatalyses
|
| | 履修条件 | | Biochemistry I, II and III |
| | 関連する科目 | | | | 成績評価の方法と基準 | | Based on scores of examinations. |
| | 教科書・テキスト | | Brock Biology of Microorganisms, 13th Edition
Michael Madigan, John Martinko, David Stahl, David Clark (Pearson)
|
| | 参考書 | | | | 課外学習等(授業時間外学習の指示) | | | | 注意事項 | | | | 他学科聴講の可否 | | | | 他学科聴講の条件 | | | | レベル | | | | キーワード | | | | 履修の際のアドバイス | | | | 授業開講形態等 | | | | 遠隔授業(オンデマンド型)で行う場合の追加措置 | | | |
|