学部・大学院区分 | | 農学部 | | 時間割コード | | 0913014 | | 科目区分 | | 専門科目 Specialized Courses | | 科目名 【日本語】 | | 微生物学 | | 科目名 【英語】 | | Microbiology | | コースナンバリングコード | | | | 担当教員 【日本語】 | | 小林 哲夫 ○
木村 眞 | | 担当教員 【英語】 | | KOBAYASHI Tetsuo ○
KIMURA Makoto | | 単位数 | | 2 | | 開講期・開講時間帯 | | 春 火曜日 2時限 Spring Tue 2 | | 対象学年 | | 1年 1 | | 授業形態 | | 講義 Lecture | |
授業の目的 【日本語】 | | | | 授業の目的 【英語】 | | This course aims to help students to understand diversity of the microbial world in view of phylogeny, habitats, and metabolism. Starting with basic knowledge on Microbiology including molecular biological and genetic aspects, followed by brief introduction to Applied Microbiology, the main focus will be put on metabolic diversity. |
| | 到達目標 【日本語】 | | | | 授業の内容や構成 | | 1. Microorganisms and Microbiology 2. Cell Structure and Microbial Diversity 3. Microbial Evolution 4. Bacterial Molecular Biology and Gene Regulation 5. Commercial Products and Biotechnology 6. Growth and Essential Metabolism 7. Metabolic Diversity
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| | 履修条件・関連する科目 | | Prerequisite Biochemistry I, II and III
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| | 成績評価の方法と基準 | | Based on scores of examinations. |
| | 教科書・テキスト | | Brock Biology of Microorganisms, 13th Edition Michael Madigan, John Martinko, David Stahl, David Clark (Pearson)
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| | 参考書 | | | | 課外学習等(授業時間外学習の指示) | | | | 授業開講形態等 | | | | 遠隔授業(オンデマンド型)で行う場合の追加措置 | | | |
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