学部・大学院区分
Undergraduate / Graduate
学部
科目区分
Course Category
基礎セミナー
First Year Seminar
科目名 【日本語】
Course Title
基礎セミナーA
科目名 【英語】
Course Title
First Year Seminar A
使用言語
Language Used in the Course
テーマ(基礎セミナーのみ)
Theme of First Year Seminar(First Year Seminar Only)
食と農について考える
担当教員 【日本語】
Instructor
北浦 靖之 ○
担当教員 【英語】
Instructor
KITAURA Yasuyuki ○
単位数
Credits
2
開講期・開講時間帯
Term / Day / Period
Ⅰ 月曜日 5時限
I Mon 5


授業の目的 【日本語】
Goals of the Course [JPN]
本講義は,自立した学習能力を身につけるとともに,文・理に共通した基礎的学力や技能を養うために,多面的な知的トレーニングによって,コモンベーシックとしての読み,書き,話す能力のかん養を図るとともに,真理探究の方法と面白さを学ぶことが目的である。
授業の目的 【英語】
Goals of the Course [ENG]
This class is to acquire abilities to learn independently and cultivate basic academic abilities common to both arts and sciences by by multifaceted intellectual training.
授業の達成目標 【日本語】
Objectives of the Course [JPN]
「セミナーのテーマ:食と農について考える」 「食:食品、食料(食糧)、食生活など」と「農:農業、農産物(ご当地名産品)など」について幅広く理解を深めるとともに、自分自身で考える力、課題設定、問題解決、プレゼン、質疑応答などの力をつける。
授業の達成目標 【英語】
Objectives of the Course [ENG]
教科書
Textbook
必要に応じて授業で示す。
課外学修等
Study Load (Self-directed Learning Outside Course Hours)
必要に応じて
注意事項
Notice for Students
本授業に関するWebページ
Reference website for this Course
担当教員からのメッセージ
Message from the Instructor
Theme: Food and agriculture
To deeply understand what a food is and what an agriculture is.
To acquire abilities for presentation about the theme.

食と農に興味を持っている学生、この授業の内容に積極的に取り組む学生の受講を希望します。プレゼンの準備は大変ですが、楽しくやりましょう!
実務経験のある教員等による授業科目(大学等における修学の支援に関する法律施行規則に基づくもの)
Courses taught by Instructors with practical experience
授業開講形態等
Lecture format, etc.
https://office.ilas.nagoya-u.ac.jp/2021-spring-implementation/