学部・大学院区分
Undergraduate / Graduate
学部
科目区分
Course Category
理系教養科目
Liberal Education Courses in Natural Sciences
科目名 【日本語】
Course Title
バイオテクノロジー
科目名 【英語】
Course Title
Biotechnology
使用言語
Language Used in the Course
日本語
担当教員 【日本語】
Instructor
岩崎 雄吾 ○
担当教員 【英語】
Instructor
IWASAKI Yugo ○
単位数
Credits
2
開講期・開講時間帯
Term / Day / Period
Ⅳ 金曜日 1時限
IV Fri 1


授業の目的 【日本語】
Goals of the Course [JPN]
本コースの目的は、発酵工学、遺伝子工学、細胞工学、発生工学を含むバイオテクノロジーの基本原理、方法論、応用を理解することである。また、バイオテクノロジーの過去から現在までの発展を理解し、将来を展望することを目的としている。
授業の目的 【英語】
Goals of the Course [ENG]
The objectives of this course are to understand the basic principles, methodologies and applications of Biotechnology including Fermentation Engineering, Genetic Engineering, Cell Engineering, Developmental Engineering. Also the course aims at understanding the development of biotechnology from the past to the present and to look into the future.
授業の達成目標 【日本語】
Objectives of the Course [JPN]
この授業の目標は、
(1) 生命科学や生物工学などの生物関連分野の基本原理を理解すること。
(2) 生物関連分野の発展や社会との関連性を理解すること。
である。
授業の達成目標 【英語】
Objectives of the Course [ENG]
The goals of this course are to
(1) Understand the basic principles of life science, bioengineering, and other bio-related fields.
(2) Understand the development of biology-related fields and their relevance to society.
教科書
Textbook
毎回の講義で講義資料を配布する。
課外学修等
Study Load (Self-directed Learning Outside Course Hours)
各回の講義の復習。
注意事項
Notice for Students
特になし
本授業に関するWebページ
Reference website for this Course
担当教員からのメッセージ
Message from the Instructor
高校で生物の履修がなくても理解しうるよう講義を工夫するが、出席者の方も用語・配布プリントの復習などは積極的に行なっていただきたい。
実務経験のある教員等による授業科目(大学等における修学の支援に関する法律施行規則に基づくもの)
Courses taught by Instructors with practical experience
授業開講形態等
Lecture format, etc.
https://office.ilas.nagoya-u.ac.jp/2021-fall-implementation/