時間割コード
Registration Code
0014513
科目区分
Course Category
基礎セミナー
First Year Seminar
科目名 【日本語】
Course Title
基礎セミナー
科目名 【英語】
Course Title
First Year Seminar
使用言語
Language Used in the Course
日本語
テーマ(基礎セミナーのみ)
Theme of First Year Seminar(First Year Seminar Only)
現在、未来の食肉事情
担当教員 【日本語】
Instructor
松山 秀一 ○
担当教員 【英語】
Instructor
MATSUYAMA Shuichi ○
単位数
Credits
2
開講期・開講時間帯
Term / Day / Period
Ⅰ 木曜日 5時限
I Thu 5


授業の目的 【日本語】
Goals of the Course [JPN]
少人数のセミナーの形式で,大学で学び研究するための最も基本的なスキル(コモン・ベーシック)としての読み(文献調査,考察,検討),書き(まとめ,報告書作成),話す(討論,発表)を中心とした多面的な知的トレーニングを行います。さらに「知の探究のプロセス」と「学問の面白さ」を学び,自立的学習能力を身につけることを目的としています。教員の研究分野に応じて多様なテーマが用意されています。
授業の目的 【英語】
Goals of the Course [ENG]
This course is conducted in the form of a seminar with small groups. We will provide multifaceted intellectual training focused on reading (literature research, consideration, examination), writing (summary, report writing), and speaking (discussion, presentation) as the most basic skills (common basic) for learning and studying at university. Through this, our goal is to learn the "process of knowledge exploration" and "the fun of learning" and to acquire the independent learning ability. A wide various of themes are prepared according to the research field of the instructors.
授業の達成目標 【日本語】
Objectives of the Course [JPN]
食肉生産や家畜管理に関する情報収集・分析、発表と討論を通じ、科学的・論理的思考とは何かを理解し、自身の考えを伝える力を培うことを本授業の目標とします。
授業の達成目標 【英語】
Objectives of the Course [ENG]
The goal of this class is to understand what scientific and logical thinking is and to develop the ability to communicate your own ideas through the collection, analysis, presentation and discussion of information on meat production and livestock management.
教科書
Textbook
特に使用しない。必要があれば資料を配付する。
課外学修等
Study Load (Self-directed Learning Outside Course Hours)
扱うテーマについて予習し、自らの考えを発言できるよう準備すること。
注意事項
Notice for Students
・受講生どうしの共同作業と討論を重視するので、無断欠席・遅刻をしないこと。
・討論および調査活動に積極的に参加すること。
・レポーターとして建設的授業に資する発表ができるよう準備すること。
本授業に関するWebページ
Reference website for this Course
担当教員からのメッセージ
Message from the Instructor
(1)第1回目の授業時に自己紹介をしてもらいます。2分程度で簡潔に話せるように準備しておいてください。
(2)自分の考えをまとめて簡潔に伝えることに慣れるため、毎週、全出席者が各自の近況報告や考えなどを自由に話す時間(1〜2分程度)を設けます。
実務経験のある教員等による授業科目(大学等における修学の支援に関する法律施行規則に基づくもの)
Courses taught by Instructors with practical experience
授業開講形態等
Lecture format, etc.
https://office.ilas.nagoya-u.ac.jp/2022-spring-course-time-table/