授業の目的 【日本語】 Goals of the Course(JPN) | | この授業では、タンパク質に関する基礎的な知識の習得とともに、物理的な考え方や実験手法を用いて、タンパク質の構造や性質を調べたり理解したりする能力を養うことを目的とする。 |
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授業の目的 【英語】 Goals of the Course | | In this class, students acquire basic knowledge about proteins and develop the ability to investigate and understand the structure and properties of proteins by using physical ideas and experimental methods. |
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到達目標 【日本語】 Objectives of the Course(JPN)) | | この授業では、受講者が以下のことをできるようになることを目標とする。 1.タンパク質の構造と性質について理解し、説明できる。 2.タンパク質の構造と性質を調べたり理解したりするための物理的な考え方や実験手法について理解し、説明できる。 3.タンパク質のはたらきについて、物理的な観点から理解し、説明できる。 |
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到達目標 【英語】 Objectives of the Course | | The goal of this class is to enable students to: 1. Understand and explain the structure and properties of proteins. 2. Understand and explain physical ideas and experimental methods for investigating and understanding the structure and properties of proteins. 3. Understand and explain the function of proteins from a physical point of view. |
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バックグラウンドとなる科目【日本語】 Prerequisite Subjects | | |
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バックグラウンドとなる科目【英語】 Prerequisite Subjects | | Biological Science, Thermodynamics, Statistical Mechanics A |
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授業の内容【日本語】 Course Content | | 本授業は以下の4つの内容で構成されています。 1.タンパク質とは何か 2.タンパク質の構造 3.タンパク質の立体構造を安定化する力 4.タンパク質のフォールディング |
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授業の内容【英語】 Course Content | | This class consists of the following four contents; 1. What are proteins? 2. Hierarchical structure of proteins 3. Forces stabilizing the protein structures 4. Protein folding |
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成績評価の方法と基準【日本語】 Course Evaluation Method and Criteria | | 達成目標に対しての修得度をレポート(30%)と期末試験(70%)によって評価する。生物物理学の基礎的な問題を正確に扱うことができれば合格とし、その具体的な基準として、100点満点で60点以上を合格とする。 |
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成績評価の方法と基準【英語】 Course Evaluation Method and Criteria | | Level of achievements of students' objects will be evaluated by reports (30%) and term-end exam (70%). Credits are given if the students can appropriately solve basic questions on biophysics with a score of 60 or higher out of 100. |
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履修条件・注意事項【日本語】 Course Prerequisites / Notes | | |
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履修条件・注意事項【英語】 Course Prerequisites / Notes | | There is no specific requirement. |
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教科書【日本語】 Textbook | | 有坂文雄「タンパク質科学 ―生物物理学的なアプローチ―」(裳華房、ISBN 978-4-7853-5244-8) |
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教科書【英語】 Textbook | | Fumio Arisaka, "Protein Science - Biophysical Approach -", Shokabo, ISBN 978-4-7853-5244-8 (in Japanese) |
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参考書【日本語】 Reference Book | | |
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参考書【英語】 Reference Book | | Specified within the lecture. |
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授業時間外学習の指示【日本語】 Self-directed Learning Outside Course Hours | | 教科書の対応する部分を講義と並行して読み進めることが望ましい。また、数回のレポート課題を出すので、解いて提出すること。 |
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授業時間外学習の指示【英語】 Self-directed Learning Outside Course Hours | | Students are recommended to read the corresponding part of the textbook. In addition, report assignments will be given several times. |
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使用言語【英語】 Language used | | |
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使用言語【日本語】 Language used | | |
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授業開講形態等【日本語】 Lecture format, etc. | | 授業は対面のみで行う(変更がある場合には、別途案内する)。 |
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授業開講形態等【英語】 Lecture format, etc. | | Lectures are given on-site (Further changes may be announced, if any). |
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遠隔授業(オンデマンド型)で行う場合の追加措置【日本語】 Additional measures for remote class (on-demand class) | | |
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遠隔授業(オンデマンド型)で行う場合の追加措置【英語】 Additional measures for remote class (on-demand class) | | |
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