授業の目的 【日本語】 Goals of the Course(JPN) | | バイオテクノロジー分野、特に生物化学工学分野における基礎から応用に関する話題を解説し、技術者・研究者として必要な基礎知識および工学的な素養を身に着ける。 |
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授業の目的 【英語】 Goals of the Course | | Students learn the basic knowledge and engineering application in the biotechnological field, particularly the biochemistry engineering field and bring an element of the necessary originality and the engineering sense as an engineer and a researcher. |
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到達目標 【日本語】 Objectives of the Course(JPN)) | | この講義を習得することにより、以下のことができるようになることを目標とする。 1.酵素反応装置による物質生産を理解し、説明できる 2.微生物培養による物質生産を理解し、説明できる 3.動物細胞培養および細胞培養による物質生産を理解し、説明できる 4.スケールアップの方法およびその際における問題点を理解し、説明できる |
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到達目標 【英語】 Objectives of the Course | | They aim for coming to be able to do the following things by learning this lecture. 1) to understand the enzyme utilizing production process and can explain them. 2) to understand the microbial fermentation process and can explain them. 3) to understand the mammalian cell process and can explain them. 4) to understand the scale-up procedure and can explain them. |
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バックグラウンドとなる科目【日本語】 Prerequisite Subjects | | 生化学1及び演習、生化学2及び演習、生化学3及び演習、生化学4及び演習、生化学5、生物反応工学、生物情報工学など |
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バックグラウンドとなる科目【英語】 Prerequisite Subjects | | Biochemistry 1 and practice, biochemistry 2 and practice, biochemistry 3 and practice, biochemistry 4 and practice, biochemistry 5, biological reaction engineering, bioinformatics, etc. |
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授業の内容【日本語】 Course Content | | 第1~3週 微生物利用及び培養工学の基礎と実情 第4~6週 酵素及び酵素利用プロセスの基礎と実情 第7~10週 動物細胞培養とバイオ医薬品生産の基礎と実情 第11~15週 スケールアップの方法論と問題点 |
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授業の内容【英語】 Course Content | | 1st to 3rd; Basic and recent topic on microorganism fermentation 4th to 6th; Basic and recent topic on enzyme utilization process 7th to 10th; Basic and recent topic on on animal cell culture and biologics production 11th to 15th; Basic on scale up problem |
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成績評価の方法と基準【日本語】 Course Evaluation Method and Criteria | | 達成目標に対する評価の重みは均等、レポートはすべて提出することを条件とし、レポート50%、プレテンテーション能力20%、口頭試問30%で評価し、100点満点で60点以上を合格とする。 |
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成績評価の方法と基準【英語】 Course Evaluation Method and Criteria | | Equal weights are assigned to the achievement targets, all reports must be submitted, and 50% of reports, 20% of presentation ability, and 30% of oral examinations are evaluated. |
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履修条件・注意事項【日本語】 Course Prerequisites / Notes | | |
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履修条件・注意事項【英語】 Course Prerequisites / Notes | | No prerequisites required |
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教科書【日本語】 Textbook | | 特に指定しない。必要に応じてプリント等を配布する。 |
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教科書【英語】 Textbook | | Materials will be informed in class if necessary |
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参考書【日本語】 Reference Book | | |
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参考書【英語】 Reference Book | | Materials will be informed in class if necessary |
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授業時間外学習の指示【日本語】 Self-directed Learning Outside Course Hours | | |
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授業時間外学習の指示【英語】 Self-directed Learning Outside Course Hours | | Materials will be informed in class if necessary |
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使用言語【英語】 Language used | | |
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使用言語【日本語】 Language used | | |
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授業開講形態等【日本語】 Lecture format, etc. | | |
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授業開講形態等【英語】 Lecture format, etc. | | |
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遠隔授業(オンデマンド型)で行う場合の追加措置【日本語】 Additional measures for remote class (on-demand class) | | |
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遠隔授業(オンデマンド型)で行う場合の追加措置【英語】 Additional measures for remote class (on-demand class) | | |
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